رفتن به محتوای اصلی
x

درگذشت آیت اله ناصری؛ مجتهد و استاد اخلاق

14

آیت الله محمدعلی ناصری دولت آبادی عالم جلیل القدر، مجتهد، استاد اخلاق و عاشق و شیفته امام زمان (عج) متولد ۱۳۰۹ ه.ش در اصفهان دارفانی را وداع گفت.به گزارش خبرنگار ایمنا، آیت الله محمدعلی ناصری (۱۳۰۹ - ش) مجتهد، استاد اخلاق، عاشق و شیفته امام زمان (عج)، که حوزه علمیه حضرت ولی عصر (ع) و تعدادی از مراکز دینی - فرهنگی تحت اشراف او بود. وی سالیان متمادی در مسجد کمرزرین اصفهان به اشاعه محبت آقا بقیه الله الاعظم (ع) مشغول بود.

تحصیلات

شیخ محمد تحصیلات خود را ابتدا در دولت آباد آغاز کرد و سپس در حوزه علمیه اصفهان ادامه داد. در ۱۴ سالگی با مهاجرت پدرش به نجف اشرف راهی نجف شد. بعد از سه سال، پس از برگشت پدر به ایران، او همچنان به ادامه تحصیل در نجف پرداخت و وارد مدرسه صدر نجف شد. پدر پیش از جدایی از فرزند، او را نخست به حضرت امیرالمؤمنین امام علی (ع) و از آن پس به مرحوم آیت‌الله شیخ‏ محمّد حسین دهاقانی که در شمار اعلام و اوتاد آن شهر مقدّس بود، سپرد.

ایشان در این دوران بخشی از علوم ادبی، حاشیه ملا عبدالله بر متن منطقی تفتازانی و قسمتی از شرح لمعه را نزد مرحوم آیت اله مدرس افغانی فرا گرفت. ادامه شرح لمعه را از محضر آیت الله مجتبی لنکرانی، مکاسب را محضر مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم کرونی اصفهانی که بعدها داماد ایشان می‌شود. کفایه را از محضر آیت الله حاج شیخ محمد حسین دهاقانی و برای دومین مرتبه باز در محضر آیت اله شیخ صدر را بادکوبه‌ای، خارج مکاسب صلاه آیات را از محضر آیت الله سید عبدالهادی شیرازی و خارج بیع و خیارات را از محضر امام خمینی استفاده کرد. گذاشته از این در شماری دیگر از دروسی همچون بحث خارج کتاب الحج آیت الله سید محمود شاهرودی نیز شرکت و یک دوره کامل اصول الفقه را از محضر آیت الله العظمی حاج سید ابوالقاسم خویی فرا گرفت.

وی علاوه بر علوم رسمی به بهره‌گیری علوم معنوی نزد محمد کوفی، سید محمد کشمیری، شیخ عباس قوچانی، سید هاشم حداد و سید جمال‌الدین گلپایگانی پرداخت. همچنین با شخصیت‌های عرفانی و اخلاقی چون علامه طباطبایی، محمداسماعیل دولابی، حاج عبدالرضا گردعاوی، مولوی قندهاری، آشنایی و ارتباط داشت. هم چنین ایشان در غالب سفرهای ماهیانه به قم محضر آیه الله بهجت می‌رسیدند و به طوری که شیخ علی آقا بهجت می‌گفت: هیچکس مثل ایشان با آیت الله بهجت نشست صمیمانه ندارند.

لازم به ذکر است آیت الله ناصری و عارف گمنام مولوی قندهاری، عقد اخوتی بینشان بسته شده بود.

بازگشت به ایران

آیت‌الله ناصری دولت آبادی به امر استادش آیت‌الله سید محمد کشمیری به اصفهان بازگشت، گذشته از مجالس تدریس فقه و اصول و تفسیر قرآنی که سالیانی دراز در حوزه علمیه این شهر اقامه نموده و به تربیت نفوس مستعد همت گماشت.

شاگردان

آیت الله سید ابوالحسن مهدوی

حجت الاسلام جعفر ناصری

آثار

آب حیات: مجموعه سخنرانی‌های حضرت آیت الله ناصری درباره حضرت مهدی (عج)

در امتداد نور: مجموعه سخنرانی‌های حضرت آیت الله درباره آیات تاویل شده به حضرت ولی عصر (ع) و آخرالزمان

رسم بندگی: این کتاب شرح فرازهایی از خطبه بلند حضرت امیرالمومنین (ع) در مورد حالات و خصوصیات اخلاقی متقین است.

سخن دوست: گزیده‌ای از سخنرانی‌های ایشان درباره قطب عالم امکان حضرت ولی عصر (عج)

فعالیت‌ها

مراکز دینی ذیل در شهرهای اصفهان و قم، تحت اشراف حضرت آیت الله می‌باشد

حوزه علمیه حضرت ولی عصر (ع)

حوزه علمیه صاحب الزمان (عج)

حوزه علمیه نرجس خاتون (س)

مرکز دیجیتال حضرت ولی عصر (عج) در دولت آباد

موسسه تحقیقات نجوم اسلامی

موسسه دارالهدی قم

بنیاد علمی - فرهنگی هاد

آیت الله ناصری علاوه بر تلاش‌های علمی و دینی، هدایت و راهنمایی مردم طلاب و اهل علم در کارهای خیر نیز مشارکت جدی دارد از جمله این اقدامات می‌توان به تلاش‌های ایشان برای ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی اشاره کرد.

مرکز درمانی حضرت ولیعصر (عج) و بخش دیالیز ۲۰ تختخوابی آن با اهدای شش هزار متر زمین و دو هزار متر ساختمان در سال ۸۷ توسط ایشان آغاز و در سال ۹۱ افتتاح شد.

بخش دیالیز بیمارستان گلدیس شاهین شهر

بخش دیالیز بیمارستان محمد رسول الله (ص) میمه

اورژانس شبانه روزی دولت آباد